Welke hor past bij jou?

Welke hor past bij jou?

4 juni 2024

Als de zomer nadert en de dagen langer en warmer worden, is er niets fijner dan frisse lucht in huis te laten zonder dat insecten vrij spel krijgen. Maar welke hor is de juiste keuze voor jouw huis? Of je nu een raamhor, deurhor of een plissé hordeur nodig hebt, er zijn verschillende opties om je huis comfortabel en insectenvrij te houden.

Horsoorten

Horren zijn er in allerlei soorten en maten, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. Of je nu zoekt naar een oplossing voor je ramen, deuren of schuifpuien, het is belangrijk om de juiste hor te kiezen die past bij jouw specifieke behoeften en de stijl van je huis. Ontdek welke hor het beste bij jou en je woning past:

1. Vaste Horren

Vaste horren zijn permanent geïnstalleerd in ramen of deuren en bieden een betrouwbare oplossing voor het weren van insecten. Ze zijn ideaal voor ramen die je vaak open hebt staan.

2. Rolhorren

Rolhorren kunnen eenvoudig opgerold en opgeborgen worden in een cassette wanneer ze niet nodig zijn. Hierdoor zijn rolhorren niet zichtbaar en geven ze een nette uitstraling. Dit type hor is bijzonder handig voor ramen en deuren die je regelmatig open en dicht doet.

3. Schuifhorren

Schuifhorren zijn perfect voor schuifdeuren en -ramen. Ze bieden flexibele insectenwering zonder dat je concessies hoeft te doen aan de toegankelijkheid.

4. Plissé horren

Plissé horren zijn stijlvol en functioneel. Ze vouwen netjes op als je ze niet gebruikt en zijn eenvoudig te bedienen, wat ze een populaire keuze maakt voor zowel ramen als deuren.

5. Inzethorren

Inzethorren zijn functioneel en praktisch. Deze horren kunnen eenvoudig in en uit het raamkozijn gezet worden. Ze zijn vooral geschikt voor draaikiep- of kantelramen en bieden flexibiliteit doordat je ze kunt verwijderen wanneer je ze niet nodig hebt.

De verschillende soorten gaas: Kies het juiste materiaal

  • Standaard gaas 

Dit is de meest gebruikte soort gaas voor horren. Het is stevig, duurzaam en houdt de meeste insecten buiten. Dit gaas is perfect voor algemene doeleinden en past in vrijwel elke hor.

  • Pollenwerend gaas

Zoals eerder genoemd, is dit type gaas speciaal ontworpen om pollen buiten te houden. Het is ideaal voor mensen met allergieën en helpt om een schonere lucht in huis te krijgen.

  • Transparant gaas 

Dit gaas biedt een betere zichtbaarheid en ventilatie, zonder in te boeten op de effectiviteit tegen insecten. Het is perfect voor plekken waar je het uitzicht niet wilt belemmeren, zoals in de woonkamer of keuken.

  • Huisdierbestendig gaas

Dit gaas is extra sterk en bestand tegen de klauwen van huisdieren. Ideaal voor huishoudens met katten of honden die graag tegen de hor aan springen.


Welke hor is de juiste keuze voor jouw situatie?

Bij De Bossche Tapijtschuur helpen we je graag bij het vinden van de perfecte hor voor jouw huis. Kom langs in onze winkel of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies. Of je nu een hor zoekt voor je slaapkamer, woonkamer of keuken, wij helpen je graag om de juiste keuze te maken!

Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs