Geschiedenis

De Bossche Tapijtschuur blinkt uit in kwaliteit en service

De Bossche Tapijtschuur geschiedenis
De Bossche Tapijtschuur is sinds jaar en dag dé specialist in vloeren en raamdecoraties die volgens eigenaren Ronald van der Lee en Tanja Awater uitblinkt in service en kwaliteit.
 
Begin jaren tachtig startten de ouders van Tanja in een schuur met een winkel voor vloerbedekking. “Daar kwam steeds meer bij, zoals gordijnen en tapijten, en is uiteindelijk uitgegroeid tot een winkel met complete woninginrichting. We hebben alles voor vloer en ramen.” In 2010 kreeg de Bossche Tapijtschuur de kans om op de plek van de schuur een nieuw pand te bouwen. “We zijn van driehonderdvijftig vierkante meter naar een oppervlakte van vijftienhonderd vierkante meter gegaan. We kunnen door deze grote ruimte nu alles veel ruimer presenteren en daardoor beter laten zien. Het was ook wel tijd om nieuw te gaan, want we waren uit onze voegen gegroeid. Het werpt gelukkig echt zijn vruchten af en de mensen weten ons na al die tijd nog steeds goed te vinden.”
Van der Lee heeft in zijn winkel ruime collecties van de bekende merken voor elk budget. “De winkel ziet er een stuk luxer uit dan de oude schuur, maar we proberen nog steeds echt concurrerend te zijn in prijs. Maar niet alleen de kwaliteit van de producten en de prijs zijn belangrijk voor ons. We willen vooral ook uitblinken in service. Als erkend vijfsterrenspecialist willen we de klant honderd procent tevreden hebben. Dat doen we door goed advies te geven en met vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Bij de vijfsterrenspecialist gaat het om klantbeoordelingen en in ons geval scoren we ruim boven de negen. Mochten we een keer een klacht krijgen, dan nemen we deze zeer serieus en doen we er alles aan om de klant toch tevreden te krijgen.”
Waar in het voorjaar veel vraag was naar verschillende soorten zonweringen, is het najaar de tijd van de vloerkleden en gordijnen. “Mensen zoeken nu meer warmte en geborgenheid. Wij kunnen ze op het gebied van vloeren en gordijnen alles bieden. We meten, maken en monteren en sinds kort kunnen we gordijnen ook reinigen en repareren. Op het gebied van vloeren is de pvc-vloer in opmars. Dit zijn sterke, duurzame vinylstroken die lijken op een houten vloer. We hebben de grootste collectie van deze vloeren in de regio.”
De schoonouders van Van der Lee zijn ondertussen gestopt en zelf is hij na ruim twintig jaar helemaal thuis in deze branche. “Ik heb geen dag spijt gehad van mijn keuze om hier te komen werken. Het zijn leuke producten en geen dag is hetzelfde. Nu de crisis voorbij is, trekt de markt ook weer steeds meer aan. We hebben de crisis goed overleefd en nu er meer huizen verkocht worden, verkopen wij ook meer. We zien de toekomst rooskleurig tegemoet.”