Meetinstructies Tapijt & Vinyl

Meetinstructies Tapijt en Vinyl

Wanneer je tapijt of vinyl gaat leggen, is het belangrijk om te weten hoeveel je nu eigenlijk nodig hebt. Door de ruimte waar jouw nieuwe vloer komt goed in te meten, weet je zeker dat je niets tekort komt. En dat je niet onnodig teveel koopt. 

Inmeten uitbesteden

Het inmeten van tapijt of vinyl kan je met een gerust hart uitbesteden aan de specialisten van De Bossche Tapijtschuur. Zo weet je zeker dat alles secuur wordt opgemeten en je geen fouten maakt. Gebruik dit contactformulier om vrijblijvend een afspraak te maken.

Zelf tapijt of vinyl inmeten

Doe je het liever zelf? Dat is natuurlijk ook geen probleem. Gebruik onderstaand stappenplan om jouw ruimte zelf in te meten.
  1. Meet eerst de lengte van je ruimte in meters. Tel hier 10 cm bij op.
  2. Meet daarna de breedte van je ruimte in meters. Tel hier 10 cm bij op.
  3. Vermenigvuldig beiden maten met elkaar. Je weet nu het aantal m² tapijt of vinyl dat jij nodig hebt. Gebruik het om online te bestellen of neem je berekening mee naar de winkel.

Aanvulling bij ruimte groter dan 4 meter

Tapijt en vinyl komt in rollen van vier meter breed. Wanneer jouw ruimte breder of langer is dan vier meter, zal de vloer dus niet in één stuk geplaatst kunnen worden. Er is dan een tweede stuk nodig, waardoor een naad zichtbaar wordt. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen.