Inspiratie: 5 toffe PVC vloeren voor de woonkamer

Inspiratie: 5 toffe PVC vloeren voor de woonkamer

14 juni 2021
PVC wordt ook wel ‘het nieuwe laminaat’ genoemd. Het is super sterk, makkelijk te onderhouden, goed te combineren met vloerverwarming en in tal van verschillende ontwerpen verkrijgbaar. Van plan om een PVC vloer in je woonkamer te leggen? Laat je inspireren!
 

PVC vloer in de woonkamer

De woonkamer is in veel woningen de ruimte die het meest intensief gebruikt wordt. En op veel verschillende manieren. Met het gezin bij elkaar komen, visite ontvangen, spelende kinderen, lekker languit tv-kijken en ga zo maar door. Het is daarbij niet vreemd als er eens wat geknoeid wordt of als de vloer op een andere manier vies wordt.
 
Een vloer die veel gebruikt wordt, moet veel aankunnen en gemakkelijk te onderhouden zijn. Dat maakt PVC een goede keuze! Lees hier meer informatie over de voordelen van PVC vloeren.
 

Houtlook

Een houten vloer is nog altijd zeer populair. Door de neutrale uitstraling past het bij ieder interieur. Door een PVC vloer met houtlook te nemen, haal je voor het oog een prachtige houten vloer in huis. Maar dan wel mét de voordelen van kunststof PVC.
 
Bekijk de collectie houtlook PVC vloeren
PVC houtlook in de woonkamer
 

Visgraat

In plaats van standaard rechte banen kan je ook voor een visgraatpatroon kiezen. Dit geeft de ruimte een stijlvolle, elegante en tijdloze sfeer. Het past goed bij zowel landelijke als moderne inrichtingen.
 
Bekijk de collectie visgraat PVC vloeren
PVC vloer met visgraat in de woonkamer
 

Hongaarse punt

Een ander populair patroon is de hongaarse punt. Bij deze vloer ontstaat een zogenaamde ‘sergeantstreep’. Dit oog net wat rustiger dan de hongaarse punt, maar past ook erg goed bij zowel landelijke als moderne interieurs.
 
Bekijk de collectie hongaarse punt PVC vloeren
Hongaarse punt PVC in woonkamer
 

Tegellook

Naast houtlooks zijn er natuurlijk nog veel meer dessins denkbaar. De decoratieve laag van een PVC vloer is immers van kunststof en in elk patroon op te maken. Zo wint ook de tegellook aan populariteit. Een stoere stenen uitstraling, maar met alle voordelen van PVC!
 
Bekijk de collectie tegellook PVC vloeren
PVC met tegellook in woonkamer
 

Betonlook

Wil je het nóg stoerder? Dat kan! Met een betonlook PVC vloer haal je een echte rauw industriele look in huis. Maar dan wel met geluiddempende eigenschappen én gemakkelijk te onderhouden.
 
Bekijk de collectie betonlook PVC vloeren
Betonlook pvc vloer in woonkamer
 

Nog meer PVC vloeren voor de woonkamer!

In dit artikel heb je gezien hoe veelzijdig PVC kan zijn. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bij de Bossche Tapijtschuur zit je altijd goed! Bekijk het aanbod in onze webshop of kom langs in de winkel. We helpen je graag jouw nieuwe PVC vloer voor de woonkamer te vinden!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs