Inspiratie: 12 stijlvolle vloer ideeën voor de woonkamer

Inspiratie: 12 stijlvolle vloer ideeën voor de woonkamer

27 september 2019
De woonkamer is een drukbezochte ruimte in ieder huis. Door met vloeren en inrichting te experimenteren maak je er een kamer van die perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en woonwensen. In dit artikel bespreken we twaalf woonkamer vloer ideeën ter inspiratie!

Welke soorten vloer zijn geschikt voor de woonkamer?

In de woonkamer wordt volop geleefd. Het is de plek waar je samenkomt met je gezin, waar je visite ontvangt, waar de kinderen spelen en waar je gezellig met je partner (of lekker alleen) een film kijkt. Het is een ruimte waar volop geleefd en gelopen wordt. Belangrijk dus om een vloer te vinden die daar tegen bestendig is.
 
Gelukkig zijn er volop mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stenen vloer, tapijt, hout of parket of voor een kunststof oplossing als pvc, vinyl of laminaat. Alle soorten vloeren hebben zo hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel zetten we enkele stijlvolle ideeën op een rij waarvoor je bij ons terecht kunt.

Laminaat

Laminaat is een kunststof vloer bestaande uit vier lagen: een balanslaag, kernlaag, decoratieve laag en en een bovenlaag. De decoratieve laag bepaalt hoe de plank eruitziet.
 
Een goede laminaatvloer gaat zeker 25 jaar mee. De oplossing is relatief goedkoop en is in vele kleuren en afwerkingen beschikbaar. Laminaat is gemakkelijk te onderhouden en goed te combineren met vloerverwarming. Niet voor niets een zeer populaire keuze! 
Laminaat idee voor de vloer van de woonkamer
Door de noesten en barsten in de plank is laminaat van de Vintage Tarkett collectie bijna niet van echt hout te onderscheiden. Wél heeft het alle voordelen van laminaat.
Laminaat inspiratie woonkamer
Oranjebruin laminaat dat op hout lijkt is zeer goed te combineren met lichte meubels en geeft zo een klassieke warme uitstraling. Bekijk de Quick Step Impressive collectie voor een soortgelijke look.
Laminaat vloer idee woonkamer
Donkere houtlook vloer gecombineerd met gele en groene details in de woonkamer zorgt voor een warme look. Bekijk onze Quick Step Impressive Patterns  voor een soortgelijk effect.

Parket

Parket bestaat (deels) uit écht hout. Met een goede verzorging gaat een parketvloer lang mee en slijtage kan de vloer door middel van parketrenovatie nieuw leven ingeblazen worden. Een nadeel is dat parket een natuurlijk product is, waardoor uitzetting en krimping kan ontstaan bij wisselende luchtvochtigheid.
parketvloer inspiratie woonkamer
Lichte parketvloer gecombineerd met lichte meubels. Bekijk onze Tarkett Prestige parketvloer voor een soortgelijke look.
Parket inspiratie woonkamer
In de Tarkett Heritage collectie komen houtnerven prachtig naar voren. Deze collectie maakt uitsluitend gebruik van hout van duurzame en hernieuwbare bronnen

Vinyl

Een vinyl vloer is een kunststof vloerbedekking van hard materiaal. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen waarvan de bovenste een harde, slijtvaste laag is. Vinyl vloeren gaan 20 tot 30 jaar mee, werken geluiddempend, zijn eenvoudig te onderhouden en zijn vochtbestendig. Een uitstekende keuze, zeker voor gezinnen met jonge kinderen.
Vloerbedekking woonkamer
Woonkamer vloer ideeën: vinyl
Met Dynamic Cemento creëer je het gevoel van een ruige cementen vloer, terwijl je wel de voordelen behoud van een gladde ongepolijst vloer. Beschikbaar in acht verschillende kleuren!
Vinyl woonkamer vloer inspiratie
Vinyl woonkamer idee
Terrazzo ontstaat door restjes marmer in klei of cement te drukken. Na het drogen wordt het mengsel gepolijst waardoor een glad oppervlak ontstaat met dit bijzondere motief. De Interfloor Dynamic Chips collectie emuleert deze stoere terrazzo look. 

PVC

Net als vinyl, is ook PVC (polyvinylchloride) een hard soort kunststof vloer. Door verschillende lagen PVC op elkaar te drukken, ontstaat een warmtegeleidende lat die in verschillende patronen gelegd kan worden.
PVC gaat tot wel 25 jaar mee, is gemakkelijk schoon te houden en is perfect te combineren met vloerverwarming.
PVC idee voor de woonkamer
PVC vloer in een modern visgraat patroon. Bekijk onze Therdex Herringbone collectie of Vivafloors Visgraat collectie voor een soortgelijke look.
Woonkamer pvc vloer
Deze Vivafloors PVC vloer geeft een geweerde maar warme uitstraling. De vloer is mooi te combineren met natuurlijke materialen als leer, namaak dierenvel, linnen of hout.
PVC vloer woonkamer inspiratie
Ook PVC wordt gemaakt met een stoere betonlook. Bekijk onze PVC collectie voor een ruim aanbod aan mogelijkheden.

Tapijt

Tapijt is heerlijk zacht onder de voeten en houdt warmte uitstekend vast. Een nadeel is dat het wat minder makkelijk schoon te maken is, waardoor het niet voor iedere gezinssituatie even geschikt is.
Tapijt woonkamer ideeen
Maak een wel héél gezellige warme sfeer door een licht tapijt te combineren met een karpet en/of andere wollige elementen. Bekijk de Ambiant Baltimore  voor een soortgelijke look.
tapijt inspiratie woonkamer
Ook is tapijt is er in grovere structuren, zoals deze van Besouw. Bekijk voor nóg meer kleuren en structuren onze gehele tapijt collectie!

Kom langs voor nog meer woonkamer vloer ideeën

Zoals je ziet zijn er bijzonder veel vloer ideeën mogelijk voor de woonkamer. En ondanks dat je je op het internet eindeloos inspiratie kunt opdoen, moet je een vloer eigenlijk in het echt zien en aanraken… Laat je inspireren en adviseren bij De Bossche Tapijtschuur en kom langs in onze winkel in Den Bosch
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs