Inspiratie: 4 tijdeloze PVC-vloeren voor de keuken

Inspiratie: 4 tijdeloze PVC-vloeren voor de keuken

17 augustus 2022
PVC is populairder dan ooit. Het is sterk, gaat lang mee, laat geen water door en is eenvoudig in onderhoud. Deze voordelen maken een PVC-vloer dan ook zeer geschikt voor de keuken. Ter inspiratie delen we in dit artikel vier voorbeelden.

Waarom een PVC-vloer in de keuken?

PVC is een uitstekende keuze als vloer voor de keuken. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij.
 
  • Onderhoudsvriendelijk - In de keuken valt wel eens wat etenswaar wat op de grond. Met een stofzuiger en dweil maak je het zo weer schoon. Je hoeft bij PVC niet bang te zijn dat het in de vloer trekt.
  • Waterdicht - Ook hoef je niet bang te zijn voor waterschade. PVC laat geen water door. Een ongelukje maak je met een doek daarom zo weer schoon.
  • Combineren met vloerverwarming - Grote open benedenverdieping waarbij de vloerverwarming doorloopt in de keuken? De warmteweerstand van PVC is heel laag. Het laat dus goed warmte door. Dat is een belangrijke eigenschap in combinatie met vloerverwarming. 
  • Tal van ontwerpen - Door de veelzijdigheid aan ontwerpen, biedt PVC voor elke keuken een geschikt ontwerp. Bekijk voor inspiratie de voorbeelden verderop in dit artikel. 
     
Lees verder: Wat zijn de voor- en nadelen van PVC vloeren?

keuken

Mooie PVC-vloeren voor de keuken

Op zoek naar een (nieuwe) PVC-vloer voor je keuken? We zetten vier tijdloze ontwerpen voor je op een rij.

1. Houtlook PVC-vloer

Een PVC-vloer is van kunststof gemaakt. Maar op de decoratieve laag kunnen allerlei ontwerpen geprint worden. Rechte planken met een houtlook is daarbij erg populair. Het straalt rust uit en is met vrijwel alle kleuren in je interieur te combineren. 
 
Tegenwoordig worden echte houten vloer steeds beter gesimuleerd door nerven en afwisselende patronen in de planken. Zo haal je de uitstraling van een echte houten vloer in huis, maar dan met de voordelen van PVC!
 
Ontdek bijvoorbeeld onze voordelige Therdex Basis-collectie of de Ambiant Venera-collectie
pvc vloer in de keuken

2. Visgraat PVC in de keuken

Wil je liever nét wat anders doen met je keuken? Wat dacht je van een visgraat patroon voor een klassieke eigentijdse uitstraling. Deze manier van leggen is vandaag de dag erg in trek. Leg het vanuit de woonkamer door naar de open keuken en de benedenverdieping wordt één geheel.
 
Bekijk bijvoorbeeld onze Wood Touch-collectie van Vivafloors of de Spigato Navaro-collectie van Ambiant
visgraat pvc in de keuken

3. Hongaarse punt

Op zoek naar anders dan anders? Hongaarse punt lijkt op visgraat, maar is net een ander patroon. Dit patroon is nog wat minder populair, waardoor je echt een unieke vloer in huis haalt. Het oogt rustiger en is daarmee geschikt voor een wat speelser interieur.
 
Ontdek Hongaarse punt PVC in onze Ambiant Spigato-collectie, VT Wonen Noble-collectie of onze Therdex Chevron-collectie.
hongaarse punt pvc in de keuken

4. Betonlook PVC

Een complete andere look bereik je met een betonlook PVC-vloer. Met een stenen motief haal je een stoere industriële stijl je keuken in. Kies voor tegels of planken. Om het helemaal af te maken, combineer je PVC-vloer met ruwe elementen, metaal en donkere kleuren.
 
Voor voorbeelden bekijk je onze Tarkett Inspiration-collectie of Ambiant Sarino-collectie.
betonlook pvc in de keuken

Nog veel meer PVC-vloeren voor de keuken

Een nieuwe PVC-vloer bestel je tegenwoordig eenvoudig online. Bekijk ons ruime aanbod PVC-vloeren in de webshop - regelmatig met aantrekkelijke kortingen. Onze vloeren eerst liever eens in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom in Den Bosch. Parkeren kan voor de deur en de koffie staat altijd klaar
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs