Wat zijn de voordelen en nadelen van PVC vloeren?

Wat zijn de voordelen en nadelen van PVC vloeren?

20 februari 2023
Een PVC vloer is in veel situaties de perfecte vloer. Deze veelzijdige vloer brengt veel aangename luxe en andere voordelen met zich mee. In dit artikel hebben we alle voordelen en nadelen van PVC vloeren voor je op een rij gezet!

Wat is PVC?

PVC is de afkorting van ‘polyvinylchloride’. Deze vloer wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof. PVC is een sterke vloer met een beschermende toplaag. Door de huidige technieken is het bijna niet meer te onderscheiden van echt hout! Vanwege de tal van mogelijkheden voor stijlen en dessins zit er voor iedereen wel iets tussen.
pvc vloer

Voordelen van PVC vloeren

1. Sterke duurzame vloeren

PVC vloeren hebben een fijne beschermende toplaag boven op de kunststoflagen. Hoe sterker deze laag is, hoe langer de vloer mee gaat. Dit betekent dat een PVC maar liefst 25 jaar mee kan gaan! Dit maakt de vloer sterker dan laminaat, vinyl of tapijt. Vinyl is bijvoorbeeld zachter dan een PVC-vloer, maar daardoor blijven er ook sneller afdrukken van meubelpoten in staan.

2. Zeer onderhoudsvriendelijk

Geen last meer van allergieën met de makkelijk te onderhouden PVC vloer! Doordat PVC een glad oppervlak heeft, blijft de vloer gemakkelijk schoon door regelmatig te stofzuigen of te dweilen zonder reinigingsmiddelen. In plaats van reinigingsmiddelen, kun je gebruik maken van speciaal onderhoudsmiddel van James. Met James hou je je vloer schoon en je omgeving jaloers!

3. Goed te combineren met vloerverwarming

Nooit meer koude voeten in huis, want PVC vloeren kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming! PVC vloeren hebben de unieke eigenschap om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Door de verschillende kunststof lagen kan warmte goed worden geleid.

4. Geluiddempende eigenschappen

Woon je in een tussenwoning, heb je dunne muren of vaak last van je partner die later naar bed toe gaat of vroeger op moet staan? Dan zul je zeker blij zijn met deze stille eigenschap van PVC. Door de verschillende lagen worden voetstappen stil en kun je je geruisloos door de ruimte verplaatsen!

5. Makkelijk te vervangen of verhuizen

Als er na een tijdje beschadigingen op de vloer ontstaan (of je gaat verhuizen), is PVC een goede oplossing. De vloer is namelijk makkelijk te vervangen en te verplaatsen! Alle stroken kunnen individueel worden vervangen bij schade. Ook voor het verhuizen is click PVC handig aangezien deze niet wordt vastgelijmd.

6. Waterbestendig

Met een PVC vloer hoef je niet bang te zijn voor geknoei met water. Het is namelijk waterbestendig! Ideaal dus voor jonge kinderen en enthousiaste honden. En zelfs in de badkamer kan een PVC vloer gelegd worden! Knoeigevaar bij kinderen (én honden) is dus geen probleem.

7. Zacht voor de voeten

Een zacht gevoel aan je voeten is heerlijk om mee op te staan. Dat gevoel verzorgt PVC je. Deze vloer voelt, ook zonder vloerverwarming, warmer aan dan bijvoorbeeld tegels of steen. Ook voor de kleintjes vormt de PVC vloer een prettig en veilig speeloppervlak zonder oneffenheden.

8. Voor ieder wat wils

Het prettigste voordeel van PVC is wel dat er enorm veel mogelijke dessins zijn! Zo kun je kiezen tussen allerlei authentieke ontwerpen en kleuren. Dat maakt een PVC vloer perfect om je persoonlijkheid en eigen touch terug te laten komen in huis. Tussen alle verschillende dessins vind jij gegarandeerd iets die je huis omtovert tot de plek van je dromen!
Voordelen pvc vloeren

Nadelen van PVC vloeren

1. Niet de goedkoopste

Vanwege de vele voordelen en de lange levensduur van PVC vloeren, is een PVC vloer niet de meest goedkope vloer. Je gaat al snel richting de €40 per m2. Dat kost wat meer dan bijvoorbeeld tapijt, vinyl of laminaat. Deze zijn wat moeilijker bij te houden, moeten goed worden vastgelijmd of moeten na een bepaalde tijd vervangen worden. De PVC vloeren zijn over het algemeen wel goedkoper dan houten vloeren en tegels.

2. Ondervloer moet geprepareerd worden

Je kunt PVC niet zomaar op een oude vloer leggen. Vanwege de dunne laag, moet deze op een gladde en egale ondervloer gelegd worden. Anders is er een kans op ongelijkheden. Als je al een betonnen vloer hebt liggen, zorgen wij ervoor dat deze geëgaliseerd wordt voordat de PVC vloer wordt gelegd!

3. Rubber en PVC gaan niet goed samen

Een ding waar je wel op moet letten bij PVC vloeren, is dat deze zo weinig mogelijk in contact komen met rubber. Wanneer er langdurig rubber op deze vloer ligt, kan er verkleuring optreden. Zorg er dus altijd voor dat er viltjes onder stoelpoten en kasten zitten.
pvc vloer voordelen en nadelen

PVC vloer kopen?

Een PVC vloer is dé oplossing voor een aangenaam gevoel in huis. Geniet van een persoonlijke touch die moeiteloos bij te houden is. Bekijk de verschillende dessins op de website van De Bossche Tapijtschuur – er is voor ieder wat wils! Toch moeite met kiezen tussen de tal van mogelijkheden? Wij ontvangen je graag met een warme kop koffie of thee in onze winkel waar we je persoonlijk kunnen helpen! 
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs