5 mooie PVC-vloeren voor de slaapkamer

5 mooie PVC-vloeren voor de slaapkamer

26 januari 2022
PVC wordt ook wel ‘het nieuwe laminaat’ genoemd. Het is sterk, gaat lang mee en is eenvoudig in onderhoud. Ook is PVC beschikbaar in allerlei verschillende ontwerpen. Maar is PVC ook een geschikt als vloer voor de slaapkamer?
 

PVC-vloer in de slaapkamer?

In de slaapkamer is het natuurlijk vooral belangrijk om lekker te kunnen slapen. Om verschillende redenen is PVC daarom een goede keuze:
 
  • Geluiddempend - Het materiaal waarmee PVC-vloeren gemaakt worden, dempt contactgeluid uitstekend. En omdat PVC meestal wordt verlijmd aan de ondervloer (en dus niet zwevend ligt), maak het extra weinig geluid. Dat is wel zo fijn als je bijvoorbeeld ‘s nachts naar de WC moet en je je partner niet wakker wil maken.
  • Rustgevende ontwerpen - In een rustige omgeving slaap je het beste. Door de veelzijdigheid aan ontwerpen, biedt PVC veel geschikte mogelijkheden voor de slaapkamer. Bekijk voor inspiratie de voorbeelden verderop in dit artikel. 
  • Eenvoudig onderhoud - De slaapkamer wil je graag stofvrij houden. Een PVC-vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Door alleen af en toe te stofzuigen en dweilen houd je je vloer mooi én schoon.
  • Combineren met vloerverwarming - Heb je vloerverwarming in je slaapkamer? De warmteweerstand van PVC is heel laag. Het laat dus goed warmte door. Dat is een belangrijke eigenschap in combinatie met vloerverwarming. 
     

Mooie PVC-vloeren voor de slaapkamer

1. Houtlook PVC-vloer

PVC-vloeren bevatten geen hout, maar zijn geheel van kunststof gemaakt. Voor de decoratieve laag kiezen veel fabrikanten voor een houtlook. Dat straalt rust uit en is met vrijwel alle kleuren in je interieur te combineren. Met een realistisch patroon en door nerven te maken in de planken, worden de look en feel van een echte houten vloer gesimuleerd. Maar dan met alle voordelen van PVC!
 
Kijk bijvoorbeeld eens naar de realistische designs in de Deep Embossed-collectie van Vivafloors of de Estrella-collectie van Bodiax.
houtlook pvc in slaapkamer

2. Visgraat ontwerp

Door een vloer in een visgraatpatroon te leggen, ontstaat een klassieke eigentijdse uitstraling. In de woonkamer - maar zeker ook in de slaapkamer - is dit de laatste jaren een gewilde keuze. Het is erg populair om houten vloeren en laminaatvloeren in dit patroon te leggen. Maar er zijn ook veel fabrikanten van PVC-vloeren die visgraatontwerpen toevoegen aan hun collecties.
 
Goede voorbeelden zijn de Bodiax Arringa-collectie of de Wood Touch-collectie van Vivafloors.
visgraat pvc vloer in slaapkamer

3. Hongaarse punt

Geen zin in visgraat, maar wil je wel een wat spannender ontwerp dan gewone rechte banen? Wat dacht je van de Hongaarse punt. Dit patroon oogt net wat rustiger dan visgraat en is daarmee eigenlijk nóg geschikter voor de slaapkamer.
 
Mooie PVC-vloeren in Hongaarse punt vind je in de Ambiant Spigato-collectie, de Therdex Chevron-collectie en de Noble-collectie van vt wonen.
hongaarse punt PVC vloer in slaapkamer

4. Betonlook PVC-vloer

Wil je liever een stoere uitstraling? Ga dan voor een betonlook PVC-vloer. Zo haal je een industriële sfeer je slaapkamer in, maar behoudt je de voordelen van PVC. Geen koude grove stenen onder je voeten tijdens een nachtelijk WC-bezoek, maar tóch een gaaf uiterlijk.
 
Mooie opties vind je in de Layered-collectie van Moduleo, de Inspiration-collectie van Tarkett of de Stone-collectie van Bodiax.
pvc met betonlook in slaapkamer

5. Donkere PVC-vloer

De slaapkamer maak je het liefst zo donker mogelijk. Want hoe donkerder de kamer, hoe beter je slaapt. Naast verduisterende gordijnen kan je er ook voor de kiezen om de inrichting van je slaapkamer lekker donker te maken. Of omdat je het er gewoon gaaf uit vindt zien! Een donkere PVC-vloer kan dan natuurlijk niet ontbreken.
 
Mooie donkere PVC-vloeren voor de slaapkamer vindt je onder andere in de Impress Mustang Slate-collectie of Select-collectie van Moduleo en in de Wood Touch-collectie van Vivafloors.
donkere slaapkamer met pvc vloer

Bestel jouw vloer online!

Een nieuwe PVC-vloer bestel je tegenwoordig eenvoudig online. Bekijk ons ruime aanbod PVC-vloeren in de webshop en gebruik de code zelf-leg-korting voor 15% korting! Onze vloeren eerst liever eens in het echt bekijken? Kom langs in onze showroom in Den Bosch. Parkeren kan voor de deur en de koffie staat altijd klaar
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs