Niet van echt te onderscheiden: 5x laminaat dat sprekend op hout lijkt

Niet van echt te onderscheiden: 5x laminaat dat sprekend op hout lijkt

15 augustus 2019
Laminaten en houten vloeren zijn twee verschillende soorten vloerbedekking. We leggen uit hoe dat zit en laten voorbeelden zien van vloeren die uitzien als een echte houten vloer, maar de voordelen van laminaat genieten.

Laminaat of hout?

Een laminaat vloer is geen houten vloer, maar een kunststof vloer bestaande uit vier lagen: de balanslaag, de kernlaag, de decoratieve laag en de bovenlaag. 

Laminaat vloeren brengen een hoop voordelen met zich mee. Vanwege de gladde bovenlaag is de vloer bijvoorbeeld gemakkelijk in onderhoud. Ook zet laminaat niet uit bij warme dagen en krimpt het niet bij koude temperaturen. Daardoor is laminaat perfect te combineren met vloerverwarming.

De decoratie laag bepaalt hoe de plank eruitziet. Dit kunnen allerlei soorten patronen zijn. Zo zijn er ook mooie houtpatronen. Sommige zijn niet te onderscheiden van een echte houten vloer! Bij een laminaat vloer met houtlook heb je de voordelen van laminaat, maar heb je toch het idee dat er een authentieke houten vloer in huis ligt. 

Benieuwd hoe dat eruit kan zien? We delen vijf voorbeelden.

Donkere houtlook

Woonkamer met donkere houtlook laminaatvloer. Bekijk onze Quick Step Eligna Wide collectie voor een soortgelijk effect.
donkere houtlook laminaat

Lichte houtlook laminaat

Houten meubels en elementen in combinatie met een laminaat vloer met houtlook vormen samen een authentiek geheel. Bekijk onze Quick Step Impressive collectie voor een soortgelijke vloer.
laminaat hout combinatie

Oude eik laminaat

De Oude eik matgeolied uit de Quick Step Impressive collectie is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden.
eiken houtlook laminaat

Merbau laminaat

Mede dankzij de lichte verschillen in kleuren is ook de Merbau variant uit dezelfde Quick Step Eligna collectie niet van echt te onderscheiden. Bekijk de collectie voor nóg dertien varianten op deze houtlook!
laminaat met houtlook

Ardennen hout

Een laminaatvloer of een mooi afgewerkte houten vloer? Zie jij het verschil? Bekijk de Beautifloor West Vlaanderen voor een soortgelijke look.
hout of laminaat?

Laminaat dat op hout lijkt

Op zoek naar mooi laminaat dat op hout lijkt? Nog meer inspiratie nodig? Bekijk onze collectie laminaat vloeren online of kom langs onze winkel in Den Bosch. In onze showroom van ruim 1500m² ontdek je nog veel meer spannende patronen!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs