Inspiratie: 5 vloeren die passen bij een industriële inrichting

Inspiratie: 5 vloeren die passen bij een industriële inrichting

5 april 2022
Steeds meer mensen kiezen voor een stoere industriële inrichting. Rauwe materialen, veel metaal en donkere kleuren in combinatie met hout. Maar welke vloeren passen goed bij een industriële stijl? Wij delen vijf voorbeelden.
 

Wat is een industriële stijl?

Een industriële stijl is al langer populair in hippe koffietentjes en restaurants. Maar ook in woonhuizen kiezen steeds meer mensen voor deze opvallende inrichting. De stijl is overgewaaid vanuit de VS, waar oude pakhuizen en fabriekshallen werden omgetoverd tot woningen. Daarbij lieten ze authentieke elementen zoals stenen muren, metalen balken, leidingwerk en betonvloeren zichtbaar in de woning.
 
Een industriële inrichting is ruw, rauw en stoer. Veel donkere kleuren, steen en metaal, met ruwe onafgewerkte muren, vintage meubels, planten, hout en grote tapijten zijn kenmerkend voor de stijl.
industriele inrichting

Een industriële vloer

Bij een industriële inrichting hoort eigenlijk een stoere stenen vloer. Zoals beton, een gietvloer of grove stenen tegels. Steen is alleen vaak koud onder de voeten en is niet ideaal voor de akoestiek. En het is ook niet fijn voor spelende kinderen die nog wel eens vallen. Steen geeft namelijk niet mee.
 
Daarom kiezen veel mensen voor een kunststof vloer met een industrieel dessin. Zo heb je wél de voordelen van een kunststofvloer (geluiddempend, vochtbestendig, onderhoudsvriendelijk en een lange levensduur), maar niet de nadelen. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Lees dan verder!
 

Vloeren voor een industriële inrichting

1) PVC met betonlook

PVC is veelzijdig en heeft veel voordelen. Het is supersterk en gaat lang mee. Het is onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, waterbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Maar het is ook in allerlei verschillende dessins verkrijgbaar. Zoals in een betonlook. Een goed voorbeeld is de Moduleo York Stone collectie, te zien in onderstaande afbeelding. 
industriele pvc vloer

2) Vinyl met betonlook

Kleiner budget? Ga dan voor een vinylvloer. Ook vinylvloeren zijn in tal van betonlook patronen beschikbaar. Ze zijn in grotere maten beschikbaar, waardoor er geen naden zichtbaar zijn. Daardoor hebben ze meer overeenkomsten met een authentieke gietvloer. Onderstaande afbeelding is een goed voorbeeld uit de Ambiant Sisler collectie voor slechts € 16,25 p/m².
vinyl vloer industrieel

3) Vinyl met marmermotief

Een luxere uitstraling? Kies dan voor een marmer. Echt marmer is onbetaalbaar, dus kiezen we voor een kunststof simulatie. Bij vinyl komt dit het beste tot zijn recht, omdat er geen naden zichtbaar zijn. Bekijk bijvoorbeeld eens de Livingstone collectie van Interfloor voor slechts € 16,25 p/m².
marmer vloer industrieel

4) PVC met authentieke houtlook

Wist je dat een houtlook vloer ook goed past bij een industriële look? Vooral een donkere kleur met kleurverschil, naden, nerven en een verweerde uitstraling staat mooi bij een industriële inrichting. Zoals de Moduleo Select Country Oak collectie bijvoorbeeld.
industriele moduleo vloer

5) Vintage vloerkleden

Een echte industriële look kan niet zonder grote vloerkleden. Met stoere tapijten, van verweerd vintage of Perzische patronen, voeg je sfeer en detail toe aan je ruwe industriële inrichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit vintage look vloerkleed van Brinker?
industriele vloer met vloerkleden

Kom langs of shop online!

Op zoek naar de perfecte vloer voor jouw industriële inrichting? Bekijk al onze industriële vloeren in de webshop of kom langs in onze showroom in Den Bosch. We helpen je graag om jouw droomvloer te vinden!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs