Inspiratie: 12x vloerbedekking ideeën voor de slaapkamer

Inspiratie: 12x vloerbedekking ideeën voor de slaapkamer

6 juni 2019
Vloerbedekking is een breed begrip en kent vele mogelijkheden Je kan bijvoorbeeld denken aan tapijt, parket of kiezen voor een kunststof bedekking als laminaat of pvc. Welke mogelijkheden zijn er voor de slaapkamer? Aan de hand van twaalf voorbeelden hopen we je in dit artikel van inspiratie te voorzien.

Tapijt in de slaapkamer

Een heerlijk zacht tapijt onder je blote voeten. Dat is nog eens een lekkere manier om de dag te starten! Een andere handige eigenschap is dat tapijt geluiddempend is. Wel zo fijn voor je partner wanneer jij ‘s nachts bijvoorbeeld naar de wc loopt of altijd wat eerder opstaat.

#1 Tapijt met patroon
Tapijt patroon

#2 Donker tapijt
Donkerblauw tapijt

 

#3 Licht tapijt
Licht tapijt in slaapkamer

PVC in de slaapkamer

Ook PVC heeft akoestische voordelen en is daarom een erg geschikte keuze voor de slaapkamer van lichte slapers. Ook is PVC erg gemakkelijk schoon te maken. Een mens brengt gemiddeld zo’n 8 uur per dag in de slaapkamer door, dan is een hygiënische omgeving natuurlijk wel zo prettig.

#4 Betonlook PVC vloer

betonlook pvc vloer

#5 Houtlook

houtlook pvc vloer slaapkamer

#6 Hongaarse punt patroon

hongaarse punt slaapkamer pvc vloer

Laminaat of parket in de slaapkamer

Op zoek naar de klassieke uitstraling van een houten vloer voor je slaapkamer? Kies dan voor parket of de kunststof variant laminaat. Over het algemeen wordt een slaapkamervloer niet heel intensief gebruikt. Je hoeft daarom niet per se een hele dikke vloer te kiezen. 6mm is, in combinatie met een goede ondervloer, in de regel al voldoende.

#7 Klassieke houtlook
Klassieke houten vloer slaapkamer

#8 Lichte houtlook
Lichte hootlook slaapkamer

#9 Donker hout
Donkere houten vloer slaapkamer

Karpet onder het bed

Een leuke variatie is om één van bovenstaande vloeren als basis te kiezen en deze te combineren met een karpet. Plaats het vloerkleed onder je bed om een compleet eigen sfeer te creëren.

#10 Donker karpet op lichte vloer
Donker karpet op lichte vloer

#11 Perzisch patroon
Perzisch vloerkleed slaapkamer

#12 Licht kleed op lichte vloer
Licht kleed slaapkamer

De mooiste vloerbedekking voor de slaapkamer

Zoals je ziet zijn er allerlei mogelijkheden wat betreft de vloerbedekking in de slaapkamer. Wordt je gemakkelijk wakker als jouw partner wat vroeger opstaat of er ‘s nachts uit moet? Kies dan voor een vloer met akoestische voordelen. Slaap je door alles heen? Kies dan gewoon een vloer die je mooi vindt! Bekijk onze collectie online, of kom langs in de winkel.
 
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs