Welke vloer is het meest geschikt voor de slaapkamer?

Welke vloer is het meest geschikt voor de slaapkamer?

11 november 2020
Ben je toe aan een nieuwe vloer voor je slaapkamer? We leggen je graag uit welke eigenschappen belangrijk zijn om op te letten en welke soort vloeren het meest geschikt zijn.
 

Belangrijkste eigenschappen

Volwassenen hebben gemiddeld 6 tot 8 uur slaap nodig. Je besteed dus wel 25 tot 33% van de dag in je slaapkamer! De juiste vloer helpt je om beter uit te rusten. Let daarom op deze eigenschappen bij het uitkiezen van een slaapkamer vloer:
 
  • Geluidsdempend - Ga je er ‘s nachts wel eens uit om naar de wc te gaan? Of gaan je partner en jij niet altijd tegelijk slapen? Voor je partner is het wel zo prettig als hij of zij gewoon door kan slapen. Kies daarom een vloer die niet te veel geluid maakt.
  • Onderhoudsvriendelijk - Een gezonde slaapomgeving begint bij een goede hygiëne. Kies daarom een onderhoudsvriendelijke vloer voor de slaapkamer.
  • Zacht aan de voeten - Even naar de wc op je blote voeten? Een warme ondergrond is wel zo prettig. Bovendien helpen koude voeten niet om snel weer in slaap te komen.
  • Rustig uiterlijk - De slaapkamer is een plek om uit te rusten. Drukke patronen of grote contrasten helpen daar niet bij.
     

Beste slaapkamer vloeren

1. PVC

PVC vloeren worden ook wel ‘het nieuwe laminaat’ genoemd en worden gemaakt uit verschillende lagen kunststof. Ze zijn betaalbaar en verkrijgbaar in tal van verschillende dessins.
Deze sterke vloeren hebben verschillende interessante voordelen:
  pvc vloer slaapkamer

2. Vinyl

Vinyl vloeren worden gemaakt van verschillende kunststof lagen. Veelal worden ze in één stuk als rol verkocht of als losse stroken.
 
Ook vinyl vloeren bezitten de ideale eigenschappen voor de slaapkamer:
  vinyl vloer slaapkamer

3. Tapijt

Tapijt wordt de laatste jaren weer steeds populairder. Zeker in de slaapkamer! Niet vreemd, gezien de voordelen die het biedt:
 
  • Heerlijk zacht en warm onder de voeten
  • Perfecte geluidsdempende eigenschappen 
     
Nadelen zijn dat het qua onderhoud wat meer inspanning vergt en dat niet alle soorten geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming.
tapijt vloer slaapkamer

4. Laminaat

Laminaat is nog altijd één van de populairste vloersoorten van Nederland. De planken bestaan uit vier kunstof lagen, waarvan de decoratieve laag het uiterlijk bepaalt. Er is veel laminaat dat op hout lijkt, maar allerlei dessins zijn mogelijk.
 
Voordelen voor de slaapkamer zijn:
   
Nadelig is dat laminaat wat minder geluidsarm is ten opzichte van andere soorten vloeren.
laminaat vloer slaapkamer

Juiste vloer voor jouw slaapkamer kiezen

Uiteindelijk is het kiezen van de juiste vloer een persoonlijke aangelegenheid. Misschien woon je alleen en vind je akoestiek minder belangrijk dan een warm gevoel onder je blote voeten? Maar het kan ook zo zijn dat jij en je partner op verschillende tijdstippen slapen en werken, waardoor geluidsdemping juist wél weer erg belangrijk is. 
 
Wat de belangrijkste eigenschappen zijn van een vloer kun alleen jij bepalen. Wat wel zeker is: wanneer je eenmaal weet wat je wilt, zul je bij De Bossche Tapijtschuur zeker slagen! In onze showroom van ruim 1500m2 helpen we graag de perfecte vloer voor jouw slaapkamer te vinden.
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs