Dit zijn de 5 verschillen tussen PVC en laminaat

Dit zijn de 5 verschillen tussen PVC en laminaat

12 oktober 2016


Een prachtige houtlook op de vloer? Dit effect bereik je met laminaat, maar ook met PVC. Ondanks enkele overeenkomsten, verschillen deze twee vloersoorten wel degelijk van elkaar. De Bossche Tapijtschuur informeert je over de 5 belangrijkste verschillen.

1. Look & feel
Zowel PVC als laminaat zijn verkrijgbaar met geweldig natuurlijke patronen, waardoor ze niet van een echt houten vloer of steenvloer te onderscheiden zijn. Ook zijn beide vloersoorten enorm onderhoudsvriendelijk door de kunststof basis. Beide materialen worden in stroken gelegd. Omdat PVC dunner is, is hier een egale ondergrond nog belangrijker voor een mooi eindresultaat. Het is dan ook aan te raden een nieuwe vloer altijd door een vloerspecialist te laten leggen.

2. Geluidsdemping
Doordat laminaat veelal niet verlijmd wordt met de ondergrond, zit er een kleine ruimte tussen de ondergrond en het laminaat. Dit kan eventueel voor geluidsoverlast zorgen. Hoewel dunner materiaal; bij PVC heb je hier minder last van. Zowel bij PVC als laminaat geldt dat een goede ondervloer deze hinder kan beperken.

3. Prijs
PVC is in de regel een duurdere vloersoort dan laminaat. Waar een vierkante meter laminaat tussen de 5 en 40 euro kost, ligt eenzelfde oppervlakte in PVC tussen de 10 en 45 euro. Op het eerste gezicht een subtiel prijsverschil, maar op grote oppervlakten lopen de kosten zeker uiteen.

4. Warmte- en vochtbestendigheid
Laminaat is gevoeliger voor water. Laat je er een plas water langere tijd op liggen, dan kan de vloer bobbelig worden. Ben je dus op zoek naar een vloersoort voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of kelder? Dan is PVC daar meer geschikt voor. Ook geleidt PVC warmte beter, waardoor je voor vloeren met vloerverwarming beter PVC kunt laten leggen dan laminaat.

5. Duurzaamheid
PVC vloeren zijn ten opzichte van laminaat voorzien van een extra (PU)beschermlaag. Hierdoor is een vloer van PVC nog beter beschermd tegen krassen of andere beschadigingen! Bij laminaat hangt de duurzaamheid – en bijvoorbeeld dus ook de kleurvastheid – erg af van de kwaliteit van het laminaat. Voor beiden vloersoorten is het aan te raden voor kwaliteit te kiezen; zo houd je het langst plezier van je nieuwe vloer!

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar zou je daar wel wat hulp en advies bij kunnen gebruiken? De Bossche Tapijtschuur biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. 

Bron; mrwoon.nl 
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs