Met deze 5 vragen weet je precies welke vloer jij moet kiezen

Met deze 5 vragen weet je precies welke vloer jij moet kiezen

19 maart 2021
Een nieuwe vloer kiezen kan behoorlijk lastig zijn. Er is tegenwoordig ook zoveel moois beschikbaar! Maar niet elke vloer is geschikt voor elke ruimte en leefstijl. In dit artikel leggen we je uit hoe jij de juiste keuze maakt.

Populaire soorten vloeren

Om de juiste vloer voor jou te vinden, is het allereerst belangrijk om te weten uit welke vloeren je allemaal kunt kiezen. Populaire vloeren om uit te kiezen zijn:
 
 • Houten vloer
 • Parket
 • Laminaat
 • PVC
 • Vinyl
 • Stenen tegels
 • Tapijt
 • Linoleum
 • Beton
 
Meer informatie: Welke soorten vloeren zijn er allemaal en wat zijn de verschillen?

Welke vloer moet ik kiezen?

Zoals je ziet, zijn er veel soorten vloeren om uit te kiezen. Van krakend hout, tot stevige kunststof vloeren en van harde stenen tegels tot heerlijk zacht tapijt. 
 
Maar wat is de juiste keuze voor jouw ruimte of woning? Door onderstaande vijf vragen te beantwoorden, weet je altijd welke vloer je moet kiezen.

Vraag 1: In welke ruimte komt de vloer te liggen?

In elke ruimte in huis wordt anders geleefd. Daarom wordt niet overal dezelfde vloer geadviseerd. Laten we eerst eens kijken in welke ruimte de vloer komt te liggen.
 
 • Slaapkamer - De beste vloer voor de slaapkamer heeft geluiddempende eigenschappen en is onderhoudsvriendelijk. En natuurlijk lekker warm onder koude voeten voor een nachtelijk wc-bezoek. PVC, vinyl of tapijt zijn goede keuzes.
 • Badkamer - Dit is een vochtige ruimte. Omdat hout niet goed tegen vocht kan, wordt parket of een houten vloer in de badkamer afgeraden. Een stenen vloer is hier de meest voor de hand liggende keuze, al kan een PVC-vloer ook.
 • Woonkamer - De woonkamer is een multifunctionele ruimte die veel gebruikt wordt. Kletsen met visite, spelende kinderen en languit tv-kijken. Deze vloer moet dus veel aankunnen en gemakkelijk te onderhouden zijn. Laminaat, parket en pvc zijn goede vloeren voor de woonkamer.
 • Keuken - Tijdens het koken spettert er weleens wat vet of water op de vloer. Belangrijk dus om een vloer te kiezen die daar tegen kan en zo weer schoon is. Stenen tegels, pvc of laminaat zijn goede keuzes. Tapijt is niet geschikt en ook hout is niet ideaal.

Vraag 2: Maak je gebruik van vloerverwarming?

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van vloerverwarming. In veel nieuwbouwhuizen wordt het tegenwoordig standaard geplaatst. 
 
Maar niet elke soort vloer is geschikt om op vloerverwarming te leggen. Het is belangrijk dat de warmte goed doorgelaten wordt. Vloeren met een goede isolerende werking zijn daarom minder geschikt. Ook zijn houten vloeren af te raden: door de warmteverschillen kan de vloer namelijk gaan werken (krimpen en uitzetten).
 
De beste vloeren voor vloerverwarming zijn stenen vloeren, pvc en vinyl of (met de juiste voorwaarden) laminaat en tapijt. Let altijd goed op de individuele eigenschappen van het product, met name de thermische weerstand.
 
Lees verder: Top 5 beste vloeren voor vloerverwarming

Vraag 3: Wordt de vloer intensief gebruikt?

In ruimtes die veel gebruikt worden, zoals de woonkamer, wordt een vloer aangeraden die onderhoudsvriendelijk is en een sterke toplaag heeft. Zeker bij spelende kinderen en huisdieren. Zo kan de vloer lang meegaan en blijft hij er netjes uitzien. 
 
Een topkwaliteit laminaat- of PVC-vloer met een slijtvaste toplaag is voor dit soort ruimtes een goede keuze. Of een mooie houten vloer die je na verloop van tijd opnieuw laat schuren en lakken. 
 
Voor vloeren die minder intensief gebruikt worden, zoals in een logeerkamer, kun je prima een goedkoper alternatief kiezen.

Vraag 4: Wat is je budget?

Binnen elk type vloer zijn er goedkopere en duurdere opties. Meestal zegt dit iets over de kwaliteit van de vloer, al hoeft dit niet altijd zo te zijn. Lees je altijd in over het merk en het product waar je interesse in hebt en laat je adviseren door een specialist.
 
Op zoek naar een goedkope vloer? Bij De Bossche Tapijtschuur wordt tapijt vanaf €15,- per m2 verkocht en vinyl al vanaf €13,75. Laminaat is vanaf €30,95 te koop en PVC vanaf €39,95.

Vraag 5: Wil je de vloer zelf leggen?

De meeste laminaat- en PVC-vloeren kun je prima zelf leggen. Maar andere vloeren, zoals tegels en houten vloeren, hebben wat meer vakmanschap nodig. Lees je goed in en laat je adviseren. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.
 
Liever door een professional laten leggen? De Bossche Tapijtschuur helpt je graag. Bekijk het aanbod in onze webshop of kom langs in de winkel. De meeste prijzen zijn inclusief montage.

Meer inspiratie nodig?

Lees verder op onze blog of kom langs in de winkel voor een advies op maat!
 
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs