Inspiratie: 5 vloeren die passen bij een landelijke inrichting

Inspiratie: 5 vloeren die passen bij een landelijke inrichting

9 maart 2022
Een landelijke inrichting is nog altijd reuze populair. De lichte kleuren en natuurlijke materialen brengen sfeer en gezelligheid in een woning. Maar welke vloeren passen bij een landelijke inrichting? Door middel van vijf voorbeelden krijg je daar in dit artikel antwoord op.
 

Wat is een landelijke stijl?

De landelijke stijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen, ronde vormen en accessoires. Ook is er volop ruimte voor authentieke elementen zoals zichtbare draagbalken of een open haard. Wat kleuren betreft horen vooral zachte en natuurlijke kleuren in het landelijke palet.
landelijke stijl

Landelijke vloeren anno nu

Bij een landelijke inrichting hoort een authentieke houten vloer. Krakend met zichtbare noesten en barsten. Helaas hebben houten vloeren behoorlijk wat zorg en onderhoud nodig. Ook zijn ze niet zo goed te combineren met vloerverwarming
 
Gelukkig is er een oplossing waarmee je wel de voordelen, maar niet de nadelen ervaart van een echte houten vloer: een kunststof vloer met houtlook! Tegenwoordig wordt laminaat en PVC zo goed nagemaakt (inclusief nerven, kleurverschil en oneffenheden) dat je het verschil bijna niet meer ziet.
 

Voorbeelden van landelijke vloeren

1) Laminaat met houtlook

De laminaatcollectie van Beautifloor bestaat uit 28 verschillende klassieke houtlook vloeren. Daarmee is voor elk interieur een passende vloer te vinden. De bovenste laag is voorzien van een keiharde slijtlaag, met daarin een mooie houtnerfstructuur. Net echt dus! Met de clickverbinding zijn ze gemakkelijk zelf te leggen en vanwege het kleine prijsje (vanaf € 17,95 p/m²) is dit een populaire vloer.
beautifloor landelijke vloer

2) Laminaat met visgraatpatroon

Wil je een klassieke houten vloer, maar dan net even anders? Kies dan voor een visgraatpatroon. Dat geeft je vloer een luxe uitstraling. In de laminaatcollectie van Quickstep vind je vier houtlook vloeren met een visgraatpatroon. Door de authentieke groeven zijn ook deze houtlook vloeren net echt. Beschikbaar vanaf € 31,95 p/m².
landelijke vloer met visgraatpatroon

3) PVC-vloer met houtlook

PVC is wat duurder dan laminaat, maar het heeft wel een aantal bijzondere voordelen. Zo is het heel goed te combineren met vloerverwarming, zijn de vloeren veel sterker dan andere kunststof vloeren (waardoor ze langer meegaan) en heeft het geluiddempende eigenschappen. Bekijk bijvoorbeeld eens de Vivafloors eikenhout-collectie met zijn natuurlijke kenmerken, waaronder de vergrijsde noesten. Voor € 43,95 p/m².
landelijke pvc vloer

4) PVC-vloer met patroon

Ook PVC-vloeren zijn in verschillende patronen te leggen. Naast visgraat is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een houtlook vloer met Hongaarse puntpatroon te kiezen. Bekijk bijvoorbeeld de visgraatvloeren van Montinique of de Hongaarse punt collectie van Therdex. Vanaf € 39,95 p/m².
montinique landelijke vloer

5) Witte landelijke vloer

Wil je net wat anders? Wat dacht je van witte muren en een witte houten vloer. Met decoratie door middel van planten, kleedjes, zichtbare houten draagbalken en houten meubels. 
witte landelijke vloer

Kom langs of shop online!

Een landelijke stijl kan niet zonder een authentieke houten vloer. Of geniet van een goede kunststof namaak. Want wie ziet het verschil tegenwoordig nog? Bekijk onze houtlook laminaatvloeren en houtlook PVC-vloeren in de webshop of kom langs in onze showroom in Den Bosch!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs