3 tips voor een lange levensduur van je PVC-vloer

3 tips voor een lange levensduur van je PVC-vloer

14 juli 2022
Heb je een nieuwe PVC-vloer gekocht? Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Dat doe je door hem goed te beschermen tegen krassen en viezigheid. In dit artikel laten we zien hoe je dat doet.

Sterke vloer

PVC is de laatste jaren steeds populairder geworden en wordt ook wel ‘het nieuwe laminaat’ genoemd. Dat komt omdat het veel sterker is dan laminaat en daardoor nog langer meegaat. Door een PVC-vloer met een goede slijtagelaag te kiezen, kan de vloer veel hebben. 
 
Lees ook: Wat zijn de voordelen en nadelen van PVC?

PVC onderhouden

Het onderhoud van PVC is relatief eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en dweilen is eigenlijk al voldoende. Gebruik hierbij niet te veel water. Voor een optimaal resultaat gebruik je speciale reinigingsproducten voor PVC. Verderop in dit artikel lees je hier meer over.
 
Lees ook: Zo onderhoud je jouw PVC-vloer

Tips voor een langere levensduur

Voor een lange levensduur van je PVC-vloer is bescherming en onderhoud van belang. We zetten drie manieren voor je op een rij.

1. Gebruik speciale reinigingsproducten

Voor dagelijks onderhoud kun je allesreiniger gebruiken, maar nog beter is om speciale reinigingsproducten voor harde vloeren te gebruiken van James. Voor elke soort vloer is er advies en een product op maat.
  • Dagelijks dweilen doe je met James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog. Het maakt je vloer weer stralend schoon en voegt een prettige geur toe.
  • Oude of verkeerde reinigers kunnen vlekken en strepen veroorzaken. De James Basisreiniger verwijdert hardnekkig vuil en brengt je vloer weer terug naar de basis. 
  • James Remover verwijdert vlekken in harde vloeren. Denk aan schoenstrepen, inkt, vet, lijm, verf en lak. 
  • James Zijdemat en James Extra Mat brengen een matte beschermlaag aan je vloer. Eventuele krasjes en beschadigingen dringen zo niet door tot je vloer.
  • James Vloerreiniger Beschermt & Herstelt is een reinigings- en onderhoudsproduct in één. Oppervlakkige krasjes en strepen worden hersteld en wat vies is wordt weer schoon.
pvc vloer schoonmaken
 

2. Monteer vloerbeschermers

Stoelpoten kunnen onherstelbare krassen veroorzaken op je mooie PVC-vloer. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Natuurlijk kun je de bekende plakkertjes onder je meubels bevestigen, maar er is tegenwoordig een betere oplossing: beschermdoppen van Scratch No More.
 
Voor alle soorten stoelen zijn hoogwaardige beschermdoppen ontwikkeld die je eenvoudig monteert. Zo kun je naar hartenlust meubels verschuiven zonder bang te zijn voor krassen.
scratch no more vloerbeschermers

3. Leg stoelmatten neer

De wieltjes van een bureaustoel kunnen krassen en slijtage veroorzaken. Voor werkruimten adviseren we daarom om protectmatten van Jumbo te plaatsen. De doorzichtige mat plaats je onder je bureaustoel. Door de antislipcoating blijft hij netjes op zijn plaats en door zijn transparante uiterlijk valt de mat amper op. Ideaal dus!
beschermmatten

Nieuwe vloer én advies

Ben je op zoek naar een nieuwe PVC-vloer? Kom langs bij De Bossche Tapijtschuur of shop online. Onze medewerkers helpen je niet alleen om je droomvloer te vinden, maar adviseren je ook in het beste onderhoud. Zo kun je optimaal genieten van jouw vloer!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs