Inspiratie: 11 trendy tapijt ideeën voor de slaapkamer

Inspiratie: 11 trendy tapijt ideeën voor de slaapkamer

15 juli 2019
Door de naam van onze winkel heb je misschien al wel een vermoeden, maar bij De Bossche Tapijtschuur zijn we gek op tapijt! We bieden het in allerlei soorten, kleuren en maten aan en hebben voor elke ruimte meerdere passende oplossingen. Zo ook voor de slaapkamer! In dit artikel hopen we je wat inspiratie te geven.

Waarom tapijt in de slaapkamer?

Tapijt als vloerbedekking in de slaapkamer is een erg populaire keuze. Het is heerlijk zacht en houdt warmte goed vast. Erg prettig wanneer je met blote voeten uit bed stapt. Ook is tapijt goed te combineren met vloerverwarming, wat het effect versterkt.
 
Daarnaast werkt tapijt geluiddempend. Hierdoor kun je lekker doorslapen wanneer je partner uit bed stapt voor een nachtelijk wc-bezoek of als hij of zij eerder opstaat dan jij. Het geluidsabsorberende vermogen is een voordeel ten opzichte van hardere soorten vloerbedekking als laminaat en parket

Trendy tapijt ideeën voor de slaapkamer

Tapijt kiezen voor de slaapkamer kent eigenlijk geen regels. Je kunt het puur functioneel inzetten, maar ook als echte blikvanger. Wel is het fijn als de vloerbedekking qua kleur of patroon aansluit bij de rest van de inrichting. Om je wat inspiratie te geven, delen we elf voorbeelden:

Licht tapijt

Een licht tapijt is goed te combineren met lichtkleurige meubels, donkere of juist heel kleurrijke. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op!
 
Licht tapijt in slaapkamer
Licht Tapijt in de Slaapkamer
Tapijt licht in slaapkamer

Donker tapijt

Voeg een donkere toon toe aan een lichte inrichting of creëer een gezellige warme sfeer door het donkere tapijt te combineren met donkerkleurige meubels. Donkerblauw tapijt
Donker tapijt in de slaapkamer
Donkergrijs tapijt slaapkamer

Tapijt met patroon

Maak van het tapijt een echte blikvanger en kies voor een uitdagend patroon. Tapijt patroon
Slaapkamer tapijt met patroonSlaapkamer tapijt met patroon

Karpet als alternatief

Als alternatief voor tapijt kun je ook voor een karpet kiezen. Deze kun je gewoon over je houten (of kunststof) vloer plaatsen en zo krijg je toch de voordelen van een lekker zacht tapijt. Ook met karpetten zijn leuke en creatieve combinaties te maken.
Vloerkleed onder bed
Vloerkleed voeteneinde
Karpet in Slaapkamer

De mooiste tapijten voor de slaapkamer

Zoals je ziet: de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos wat betreft tapijt in de slaapkamer. Creëer een fijne lichte sfeer of een warme donkere, kies voor een creatief patroon of combineer je oude harde vloer met een warm karpet. 
 
Genoeg inspiratie en klaar om de knoop door te hakken? Bekijk dan onze tapijt collectie online, of kom langs in de winkel.
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs