In 8 stappen je nieuwe huis inrichten

In 8 stappen je nieuwe huis inrichten

26 augustus 2021
Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuw huis, mag je weer een nieuwe inrichting maken. Je nieuwe huis is namelijk misschien wel groter of heeft een compleet andere indeling. Leuk! Maar waar begin je en hoe pak je het slim aan?
 

Nieuw huis inrichten

Verhuizen naar een nieuwe woning kan een behoorlijke klus zijn. Alles inpakken, inladen in een verhuisbus, uitladen en weer op de goede plek zetten. Het kost allemaal behoorlijk wat tijd. En voordat je daarmee van start gaat, moet je misschien eerst nog vanalles klussen in het nieuwe huis. Waar moet je beginnen? 
 
Hieronder delen we een stappenplan voor het inrichten van een nieuw huis. We gaan er daarbij vanuit dat dit niet je eerste huis is. Items als messen, borden en glazen heb je dus al.
 

Stap 1. Grote klussen

Wil je grote aanpassingen maken aan de woning? Zoals een nieuwe badkamer of een dakkapel laten plaatsen? Doe dat dan eerst. Je wilt namelijk niet eerst je huis helemaal spik en span hebben en er vervolgens weer allerlei stof en bouwresten doorheen moeten sjouwen.
 

Stap 2. Verven of stucen

Het ideale moment om de muren en het plafond van je nieuwe huis van een fris kleurtje te voorzien, is wanneer het nog helemaal leeg is. Je hoeft dan niet bang te zijn om verf te morsen op je nieuwe vloer of je meubels. Ook als je wilt stucen, is het ook slim om dit als één van de eerste klussen op te pakken.
nieuw huis verven en inrichten
 

Stap 3. Vloer

Na het verven is het tijd voor de vloer. Je kan je oude vloer meeverhuizen of de vloer gebruiken van de vorige eigenaar. Wil je liever een nieuwe vloer? Dat kan natuurlijk ook! Als je nog niet precies weet welke je wilt, lees dan eerst ons artikel ‘10 tips voor het kopen en leggen van een nieuwe vloer’. Kom daarna langs bij De Bossche Tapijtschuur voor persoonlijk advies, om onze mooie PVC, laminaat en vinylvloeren te bekijken en onze heerlijke tapijten te ervaren.
 
Meer over vloeren:
   

Stap 4. Raamdecoratie

De kans is klein dat je hetzelfde aantal ramen in je nieuwe woning hebt (en ook nog eens van hetzelfde formaat) als je in je oude woning had. Waarschijnlijk zal je dus nieuwe raamdecoratie moeten aanschaffen. Een mooi moment om je weer eens te verdiepen in de mogelijkheden en de laatste trends!
  
Kom langs bij De Bossche Tapijtschuur om de mooiste raamdecoratie in het echt te ervaren. Van normale gordijnen tot rolgordijnen, jaloezieën en nog veel meer. Wij hebben voor elke smaak een passende oplossing!
 
Meer over raamdecoratie:
  raamdecoratie in nieuw huis
 

Stap 5. Meubels

Waarschijnlijk neem je een groot deel van je oude meubels mee naar het nieuwe huis. Maar wanneer je nieuwe huis bijvoorbeeld meer kamers heeft, groter is of geen inbouwkasten heeft, zal je extra meubels aan moeten schaffen.
 
Tip: Print een plattegrond van je nieuwe woning en teken al je grote meubels in. Je kasten, de eetkamertafel, het bed, enzovoort. Waar kom je nog meubels tekort? Maak een lijst en ga op zoek! 
 

Stap 6. Trap

Wil je aanpassingen maken aan de trap? We adviseren dit pas te doen als alle grote meubels op hun plek staan. Je wilt namelijk niet eerst je trap mooi lakken en hem vervolgens weer beschadigen tijdens het sjouwen van een wasmachine of kledingkast.
 

Stap 7. Lampen

Een nieuw huis betekent ook andere lichtpunten. Waar die grote hanglamp prachtig stond in je oude huis, is hij misschien wat té aanwezig in je nieuwe huis. Of dat ene schattige lampje komt totaal niet meer over in je veel grotere nieuwe slaapkamer. Kan gebeuren! Gelukkig kan je rustig de tijd vinden om nieuwe lampen te vinden. Met een paar stalampen of losse fittingen kan je huis tijdelijk verlichten zodat je rustig op zoek kan naar passende hanglampen.
 

Stap 8. Details aanbrengen

Met details geef je sfeer en persoonlijkheid aan een woning. Posters en schilderijen, vloerkleden, zwevende planken met fotolijstjes, bloemen en planten en andere leuke details maken de woning helemaal af. 
nieuw huis inrichten

Je nieuwe woning inrichten

Verhuizen is veel werk, maar ook leuk! Een nieuwe plek en het inrichten van een nieuw huis is vaak een heerlijk avontuur. Maar je moet ook veel keuzes maken! Kan je wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw nieuwe woning? Kom dan langs bij De Bossche Tapijtschuur! Vraag ons gratis woonadvies aan en onze specialisten helpen je graag om de juiste keuzes te maken!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs