Welke gordijnen zijn het meest geschikt voor de keuken?

Welke gordijnen zijn het meest geschikt voor de keuken?

17 mei 2019
Gordijnen bieden de perfecte oplossing voor privacy in huis. Zo ook in de keuken. Vanwege de functie van de ruimte zijn er echter een aantal extra punten waarmee rekening gehouden moet worden. In dit blogartikel vertellen we je over de mogelijkheden.

Gordijnen in de keuken?

Naast het mooi-aspect van gordijnen, zijn ze ook enorm praktisch. De keuken is een plek waar volop wordt geleefd. Of je nu een 4-sterren maaltijd kookt of gewoon een eitje bakt; het is vrijwel onvermijdelijk dat er gespetterd wordt. Je hebt snel te maken met stoom, vuil, vet en vocht.
 
Kies daarom voor gordijnen die bestand zijn tegen deze omstandigheden. Het is belangrijk dat ze vochtbestendig en makkelijk schoon te maken zijn. Ook moeten ze geschikt zijn voor alle soorten ramen; grote en kleine ramen, en draai- en kiepramen.

Geschikte raamdecoratie voor de keuken

Er bestaan ondertussen veel verschillende mogelijkheden voor in de keuken. Gordijnen kunnen voor het keukenraam of bij de keukendeur hangen. Afhankelijk van jouw situatie is er altijd wel een geschikte oplossing te vinden. Bekijk hieronder de opties.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een goede keuze voor in de keuken vanwege de eenvoud. Deze raamdecoratie bestaat uit twee stoflagen die langs elkaar heen kunnen worden bewogen. De ene laag is transparant, de andere niet. Zo kun je zelf eenvoudig de lichtinval en de privacy in huis bepalen.
  Rolgordijnen
Je kunt uit verschillende soorten kiezen: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Als je overdag geen inkijk wil met een lichtdoorlatend doek en het zonlicht in de avond tegen wil houden met een verduisterend doek, kun je kiezen voor een duo rolgordijn.
 
Bij ons kun je in plaats van een koordbediening ook kiezen voor een elektrische afstandsbediening. Op één afstandsbediening kunnen 5 producten bediend worden. Ook kan er gekozen worden voor een LiteRise bediening. Het rolgordijn kan dan bediend worden via de onderlat, waardoor ook geen koorden nodig zijn.
Een rolgordijn is er in verschillende kleuren en motieven. Wel is een rolgordijn gevoeliger voor vlekken. Met name bij fijngeweven en effen stoffen zijn vlekken snel zichtbaar. Deze kun je verwijderen met een lichtvochtige doek.
 
Bekijk onze rolgordijnen en duo rolgordijnen of kom langs in de winkel!  

Vouwgordijnen

Houd je van een warme, landelijke sfeer? Dan zijn vouwgordijnen iets voor jou! De stoffen gordijnen zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Doordat de stof zich netjes opvouwt, is hij makkelijk op te halen en te laten zakken.
 
Ook is het heel gemakkelijk om een vouwgordijn schoon te houden. Doordat het met klittenband vast zit aan het systeem, kan deze er makkelijker af worden gehaald en uitgewassen worden.
Vouwgordijnen
De vouwgordijnen zijn in verschillende soorten stoffen en kleuren te verkrijgen. De stof kan hierbij ook transparant, lichtdoorlatend of verduisterend zijn, en bestuurd worden door middel van een afstandsbediening. Het is alleen niet geschikt voor draai- en kiepramen.
 
Bekijk onze vouwgordijnen online of kom langs in de winkel!  

Jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten; aluminium, hout en pvc. Beiden zijn makkelijk af te stoffen. Alleen moet je bij hout opletten dat je een droge doek gebruikt. Bij aluminium en pvc kun je een licht vochtige doek gebruiken. De jaloezieën kun je kantelen zodat het licht gefilterd wordt.
Jaloezien
Houten jaloezieën zijn niet bestand tegen water, dus het is af te raden om deze dicht bij een kraan te plaatsen. Daarnaast kunnen deze niet geplaatst worden bij draai- of kiepramen, net als pvc jaloezieën. Aluminium is hiervoor wel geschikt bij een lamelbreedte tussen 16 en 25 mm.
 
Bekijk onze jaloezieën online of kom langs in de winkel!  

Plissé

Een plissé gordijn is een gordijn met een plooi in de stof. Het kan één of twee stoflagen hebben. Als het twee stoflagen bevat, heet het een honingraat plisségordijn. De koorden en de koord gaatjes zijn niet zichtbaar in de stof. Overdag kunnen ze het licht zacht filteren. ’s Avonds kan deze optimaal voor privacy zorgen.
Plisse Gordijnen in de keuken
Dit type gordijn is te verkrijgen met een transparante of lichtdoorlatende stof. Er bestaat ook een dubbel plissé met verduisterende stof, die voor nog meer privacy zorgt. Bij een plissé kun je ook een witte achterkant krijgen voor een isolerend effect. Zo blijft het lekker koel als de zon erop staat.
 
Een voordeel van een plissé gordijn is dat deze ook te verkrijgen is met een vlamvertragende stof. Daarnaast zijn ze vochtbestendig, eenvoudig te demonteren en is het mogelijk om ze met de hand te wassen in een lauwwarm sopje.
 
Bekijk onze plissé gordijnen online of kom langs in de winkel!  

Gordijnen

Naast bovenstaande opties zijn normale gordijnen ook mogelijk in de keuken. Ze zijn zowel mooi als praktisch. Een gordijn kan uitkomst bieden bij een keukendeur voor privacy en isolatie.
Gordijnen in de keuken
Dicht bij het fornuis wordt de stof wel makkelijker vies. Let er dus wel op dat de gekozen gordijnen wasbaar zijn en makkelijk af te halen, zoals polyester.
 
Bekijk onze gordijnen online of kom langs in de winkel!  

Perfecte raamdecoratie voor jouw keuken

Zoals je kunt lezen zijn er een aantal verschillen tussen gordijnen en raamdecoraties. De belangrijkste zijn het reinigen, de vochtbestendigheid, of het geschikt is voor grote ramen en de geschiktheid voor draai- en kiepramen.
 
Bij al deze categorieën doen plissé en gewone gordijnen het over het algemeen het beste. Plissé gordijnen heeft een aantal extra voordelen, zoals de optie voor vlamvertragende stof en een witte achterkant voor extra verkoeling. Let er wel op dat de gordijnen gewassen moeten kunnen worden.
 
Jaloezieën en vouwgordijnen zijn dan niet geschikt voor grote ramen en draai- en kiepramen, maar geven beiden weer fijne voordelen. Jaloezieën kunnen verkregen worden in aluminium, hout en pvc. Vouwgordijnen zijn makkelijker te reinigen door middel van het klittenband systeem waarmee het vast zit.
 
Rolgordijnen zijn geschikt voor grote ramen en draai- en kiepramen, maar is wel wat gevoeliger voor vlekken en vocht. Daarnaast is het ook mogelijk om een elektrisch rolgordijn te verkrijgen.
 
Je leest het al: er zijn veel keuzes om te maken. Kom langs in de winkel voor een advies op maat, of kijk online naar alle soorten raamdecoratie!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs