Duo rolgordijnen: antwoord op de belangrijkste vragen

Duo rolgordijnen: antwoord op de belangrijkste vragen

20 september 2016
 
duo rolgordijnen

Heb je wel eens gehoord van duo rolgordijnen, maar weet je niet exact of het de juiste keuze is voor jouw interieur? De Bossche Tapijtschuur geeft antwoord op vier belangrijke vragen rondom deze variant van raamdecoratie.

Wat zijn duo rolgordijnen?
Duo rolgordijnen bestaan, anders dan standaard rolgordijnen, uit twee verschillende soorten stof. Transparante, doorschijnende banen en gekleurde, ondoorzichtige banen bewegen horizontaal over elkaar heen. Door middel van een koord reguleer je hoe de banen over elkaar heen vallen en dus hoeveel lichtinval en inkijk je toestaat in de kamer.

Wat is het voordeel van duo rolgordijnen?
Naast dat een duo rolgordijnen een luxere uitstraling geven aan raamdecoratie, hebben duo rolgordijnen als grootst voordelig effect dat je er de lichtinval heel goed mee kunt reguleren. Ook in de meest open stand geeft een duo rolgordijn al enige vorm van bescherming tegen inkijk en dus privacy. Daarnaast zijn er spectaculaire patronen mogelijk wat van eenvoudige raamdecoratie een kunstwerk maakt. Een mooie combinatie van functionaliteit en decoratie dus.

Waarmee combineer ik duo rolgordijnen?
Waar duo rolgordijnen al veel lichtinval en inkijk beperken, kun je eindeloos materialen aan je raamdecoratie toevoegen. In een slaapkamer kan het fijn zijn om black-out overgordijnen toe te voegen, zodat je in alle rust in een verduisterde ruimte slaapt. In een grote woonkeuken kan het combineren met transparantere in-betweens een mooie keuze zijn, omdat een verduisterend effect hier minder belangrijk is.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van duo rolgordijnen?
Het belangrijkste aandachtspunt, zoals bij alle raamdecoratie, is dat de duo rolgordijnen perfect op maat zijn. Hierdoor voorkom je ongewenst lichtinval aan de zijkanten van het rolgordijn of dat het rolgordijn onderaan net niet mooi aansluit op de vensterbank. Qua stoffen en dikte van de banen kun je alle kanten op. Hoe groter en breder het raam, hoe breder ook de banen kunnen zijn. Er bestaan ook duo rolgordijnen in opvallende geometrische patronen; bekijk ter inspiratie eens de foto’s hiernaast! Wil je een nog luxere uitstraling van het duo rolgordijn, kies dan voor verfijnde stoffen als voiles, zijde of een stof met een ingeweven metallic draad.
Op zoek naar de mooiste duo rolgordijnen voor jouw interieur? De Bossche Tapijtschuur biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. Maak een afspraak, https://www.debosschetapijtschuur.nl/contact/
 
aanschaf rolgordijnrolgordijn zwart


Bron; mrwoon.nl
 
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs