Gordijnen in de kleur van de wand, een goed idee?

Gordijnen in de kleur van de wand, een goed idee?

27 oktober 2016

Gordijnen in de kleur van de wand, een goed idee?
27 oktober 2016

Eclectisch of rust en eenheid: wat is jouw interieurstijl? De kleur van gordijnen en muren moeten in ieder geval een mooi samenspel zijn. Dat die ook heel goed in dezelfde kleurnuances samengaan, laten we je zien.

Kies zorgvuldig je kleurenpallet
Je ziet niet vaak dat gordijnen – of andere vormen van raambekleding – exact dezelfde kleur hebben als de muren. Vaker zie je net een nuanceverschil of bijvoorbeeld een patroon in de gordijnstof, waardoor het geheel wat speelser wordt. Wel is het aan te raden de kleuren op de wand en de gordijnen goed op elkaar aan te laten sluiten. Hoe je dat doet met behulp van een kleurencirkel, dat lees je hier.

Okergele gordijnen én okergeel op de muur
Stel je voor, jouw favoriete kleur is okergeel – of vervang dit voor iedere andere kleurstaal. Dan kun je grote elementen, zoals een grote luxe bank en kamerhoge gordijnen, in deze kleurstelling in je interieur plaatsen. De wanden geef je een contrasterende kleur voor een eclectische mix. Ga je voor rust en eenheid? Kijk dan of een pasteltint geel of juist een diepere tint geel iets voor je is.

Gordijnen en wanden in harmonie
Harmonieuze kleuren liggen naast elkaar op de kleurencirkel en gaan ook goed samen. Kijk maar eens naar de okergele gordijnen tegen de frisse, bijna groene wand. Ook heel mooi: dezelfde kleur als de gordijnen op de muur, maar dan met gebruik van kalkverf. Wil je het geheel iets meer opbreken? Kies dan voor een in-between of rolgordijn erbij, waarbij je met een spannende print of knalkleur toch contrast aanbrengt.

Weten hoe je jouw interieur een kleurupdate geeft? De Bossche Tapijtschuur biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies.

Bron;www.mrwoon.nl 

 


 
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs