Zo creëren je een natuurlijke sfeer met houten jaloezieën.

Zo creëren je een natuurlijke sfeer met houten jaloezieën.

3 januari 2017
natuurlijke sfeer houten jaloezie

Zo creëer je een natuurlijke sfeer met houten jaloezieën


Dan hebben we het uiteraard niet over houten gordijnen maar over houten jaloezieën. Een prachtige vorm van raamdecoratie met een natuurlijke uitstraling. We vertellen je graag meer over jaloezieën en hoe je een houten variant combineert met andere materialen in jouw interieur.

Waarom houten jaloezieën
Het grootste voordeel van horizontale jaloezieën is de mate van privacy en lichtinval die je er eenvoudig mee kunt regelen. Middels een koord stel je in hoe ver de latjes – oftewel de lamellen – dicht of open staan, en dus hoeveel inkijk en licht er binnen valt in de ruimte. Ook kun je de jaloezieën in zijn geheel omhoog trekken, waardoor je maximaal van zonlicht geniet.

Heel handig: je kunt jaloezieën ophangen in de woonkamer of slaapkamer, maar eigenlijk in iedere ruimte van het huis. Ook in de badkamer en zelf voor dakramen, hele brede of ronde ramen! Jaloezieën zijn ook nog eens eenvoudig in onderhoud: met een stofdoek veeg je zo vuil en stof van de jaloezieën in gesloten stand.

Soorten jaloezieën
Naast zonwering is het ook prettig dat jaloezieën heel eenvoudig op maat gemaakt kunnen worden en er veel verschillende materiaalsoorten en afwerkingen mogelijk zijn. Zo geven extra brede lamellen een heel robuust en stoer effect en zijn smallere lamellen weer iets verfijnder.

Aluminium jaloezieën waren vroeger zeer populair, maar houten jaloezieën genieten nu voor velen de voorkeur vanwege zijn zachte, stijlvolle en warme uitstraling. Houten jaloezieën passen heel goed in een landelijk interieur, maar voegen net zo goed warmte toe aan een modernere ruimte. Extra luxe zijn elektrisch bedienbare jaloezieën.

Hoe combineer je houten jaloezieën
Hout is een geweldig natuurproduct dat zich goed laat combineren met zachte stoffen en eigenlijk alle tinten uit het kleurenspectrum. Donker houten lamellen gaan prachtig samen met gordijnen in een zachte pasteltint. Ook aardetinten als mosgroen, beige of donkerbruin op de muur passen goed bij houten jaloezieën.

En wees niet bang om verschillende houttinten met elkaar te combineren: een rotan stoel, houten bijzettafel of een houten vloer in een indrukwekkend patroon gaan goed samen met houten jaloezieën, zonder dat je een overdaad krijgt. Met zachte stoffen als velours en katoen, maar ook andere natuurproducten zoals leer breng je contrast aan.

Wil je weten of houten jaloezieën ook in jouw interieur passen? De Bossche Tapijtschuur biedt gratis & vrijblijvend interieuradvies. 
Bron;mrwoon.nl

houten look jaloezie

houten look woonstijl
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs