Inspiratie: 11x gordijn ideeen voor de woonkamer

Inspiratie: 11x gordijn ideeen voor de woonkamer

10 december 2020
Een woonkamer heeft veel verschillende functies. Zeker in moderne woningen, waar de keuken, eet- en woonkamer vaak één groot open geheel vormen. Je leest er een boek of kijkt tv, de kinderen spelen er en je kletst er met visite. Overdag wil je het daglicht naar binnen laten vallen, terwijl je ‘s avonds waarschijnlijk wat meer privacy wilt. De juiste gordijnen helpen je daarbij.
 
Er bestaan veel verschillende soorten gordijnen. Hoe kies je dan de juiste soort die ook nog eens aansluit bij jouw smaak? Ter inspiratie zetten we verschillende gordijn ideeën voor de woonkamer op een rij.
 
Lees ook: 5 tips om de juiste gordijnen voor de woonkamer te kiezen
 

Klassieke gordijnen

‘Normale’ gordijnen zijn waarschijnlijk bij iedereen wel bekend. De grote doeken worden aan een horizontale gordijnroede bevestigd en zijn in zijn geheel open en dicht te schuiven. Gordijnen zijn in tal van verschillende kleuren, patronen en materialen beschikbaar.
 

1. Effen gordijnen

Om je gordijnen aan te laten sluiten bij je interieur en verder niet te veel op te laten vallen, kies je voor gordijnen in een effen kleur. Effen gordijnen in de juiste kleur complimenteren je inrichting.
 
Lees ook: Zo kies je de juiste kleur gordijnen
gordijn ideeen in de woonkamer

2. Gezellige print

Maak je van je gordijnen liever een echte blikvanger? Ga dan voor een mooie print! 
gordijn met print in de woonkamer

3. Dikke zware gordijnen

Belangrijk om warmte binnen te houden, maar wil je licht en pottenkijkers tegengaan? Dan zijn dikke zware gordijnen de beste keuze.
dikke zware gordijnen

4. Sharp wave

Wanneer je gordijnen ophangt aan een roede, zie je meestal een ronde plooi. Maar bij Sharp Wave gordijnen niet! Sharp Wave gordijnen bestaan uit rechte banen, waardoor een strak lijnenspel zichtbaar wordt.
sharp wave gordijn idee voor de woonkamer

Inbetween gordijnen

Een inbetween gordijn zit qua dikte tussen een normaal gordijn en een vitrage in. Ze zijn semi-transparant waardoor ze veel licht binnenlaten, maar zijn wel dik genoeg om inkijk te voorkomen. 
 

5. Effen inbetween gordijnen

Een heerlijke lichte woonkamer door lichte effen inbetween gordijnen.
inbetween gordijnen in woonkamer

6. Inbetween gordijnen met print

Of kies juist voor een opvallende print.
inbetween gordijn met print

7. Versus

Deze gordijnen van Versus werken met een nieuwe techniek. Het zijn inbetween wave gordijnen met verborgen verticale lamellen. Zo kun je met één handbeweging schakelen tussen lichtdoorlatend en verduisterend. 
 

 

Alternatieve systemen

8. Rolgordijnen

In tegenstelling tot gordijnen, kun je rolgordijnen horizontaal oprollen. Handig, want zo kun je zelf bepalen hoeveel inkijk je hebt of hoeveel licht je door laat. Met een touw of koord rol je het rolgordijn gemakkelijk op tot de gewenste hoogte.
rolgrodijn woonkamer

9. Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen werken net anders. Die bestaan uit twee banen (een transparante en een dikkere) die je over elkaar heen kunt schuiven. Zo heb je nóg meer controle over inkijk en lichtinval.
duo rolgordijn woonkamer idee

10. Vouwgordijnen

Zoals de naam misschien al doet vermoeden: vouwgordijnen lijken op rolgordijnen alleen vouw je ze in plaats van dat je ze rolt. Dit heeft niet perse voor- of nadelen, maar het zorgt door de horizontale banen voor een andere look.
vouwgordijn woonkamer

11. Houten jaloezieën

Voor een luxe en robuuste uitstraling kies je houten jaloezieën. Ze worden gemaakt van horizontale plankjes. Met een koord kun je ze eenvoudig open en dicht zetten. Zo bepaal je zelf de lichtinval en mate van privacy. 
houten jaloezien

Kom langs in de showroom!

Online kun je je eindeloos laten inspireren. Maar een gordijn moet je eigenlijk in het echt zien. De structuur en kleur bekijken, de stof voelen en testen hoeveel licht het nu echt doorlaat... 
 
Bij De Bossche Tapijtschuur kun vind je een eindeloze hoeveelheid aan stoffen, kleuren en materialen. Alle producten op afbeeldingen in dit artikel zijn bij ons te koop. In onze showroom van ruim 1500 m2 helpen we je graag om jouw perfecte gordijn voor de woonkamer te vinden. Kom langs bij De Bossche Tapijtschuur!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs