MIX IT UP: COMBINEER DE CHICSTE WOONKAMERSTIJLEN

MIX IT UP: COMBINEER DE CHICSTE WOONKAMERSTIJLEN

30 november 2016
combineer diverse woonkamerstijlen


Deze inspiratieblog laat je zien hoe je de chicste woonstijlen met elkaar combineert. Hoe ogenschijnlijk afwijkende elementen elkaar complementeren, en hoe je met kleurnuances toch een spannend geheel creëert.
 
Bekijk de foto’s hieronder ter inspiratie. We nemen de verschillende stijlen die je hier ziet graag met je door – en vertellen waarom deze combinaties zo goed werken.
 
Natuur meets industrieel
Florals op de muur en hout all over the place: hier voel je je één met de natuur. Opvallend zijn dan ook de industriële vormen van de hanglamp, de eettafelstoelen en trap met zijn glazen wand. Hoe het toch één geheel wordt en elkaar complementeert? Dat komt door de kleurstelling.
 
Want hoewel alle drie verschillend van houtsoort: de trap, de vloer en de tafel passen qua kleur heel goed bij elkaar. De vloer lijkt bijna over te gaan op de wand en de kleur van de muurbloem is terug te vinden in de stoere stoelen.
 
Barok meets city chic
Het witte barokke plafond trekt hier met haar prachtige patronen alle aandacht naar zich toe. De antieke kroonluchter versterkt dat klassieke effect. Je ziet direct, ook door de houten visgraatvloer, dat dit huis er al een flink aantal jaar op heeft zitten.
 
Maar zoals je ziet passen moderne meubelen heel mooi in een fraaie omgeving als deze. Juist die tweestrijd en het contrast versterkt de twee stijlen op hun eigen manier. Doordat het kleurenpallet eenvoudig is gehouden – je ziet veel wit, bruin en zwart – is er ruimte voor een kleurknaller: de stoere bank nodigt je direct uit.
 
Vroeger meets nu
Noem het vintage, noem het retro: de vele jaren voor het nu geven ons nog altijd geweldige interieurinspiratie. De mosgroene bank is natuurlijk geïnspireerd op de oud-Engelse Chesterfield, die van origine in leer uitgevoerd werd. Ook het schilderachtige behangwerk in grijstinten doet denken aan vervlogen tijden en de etswerken van Rembrandt. De lamp heeft echter een modern ontwerp, evenals het tafeltje en het hoogpolige vloerkleed. Waarom past het dan toch zo goed samen?
 
Door de terugkerende ronde vormen. Kijk maar eens naar de afgeronde vormen van de bank en vergeet ook niet de ronde nagels. Natuurlijk zie je in de lamp en het bijzettafeltje ronde vormen terug, maar zie je ook de gouden halve cirkels op de muur? Zelf in de waaiers op het vloerkleed zie je ronde welvingen terug.

De Bossche Tapijtschuur biedt u gratis & vrijblijvend interieuradvies. 

Bron: www.mrwoon.nl

vintage woonkamerstijl

woonkamerstijlen
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs