9 manieren om je nieuwbouwhuis gezellig te maken

9 manieren om je nieuwbouwhuis gezellig te maken

16 mei 2023
Veel mensen vinden een ouder huis sfeervoller dan nieuwbouwwoningen. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om ook een nieuwbouwhuis gezellig te maken! In dit artikel delen we onze tips.
 

1. Paneelwerk

Een doeltreffende manier om karakter aan een nieuwbouwwoning te geven is met het gebruik van paneelwerk. Met lambrisering bijvoorbeeld. Maar je kan ook sierlijsten op wanden en deuren plaatsen voor meer sfeer.
paneelwerk
 

2. Karakteristieke vloer

Door de juiste vloer te kiezen, geef je direct karakter aan je woning. Vooral een houtlook geeft een authentieke uitstraling én is altijd goed te combineren met verschillende kleuren en meubels. PVC met een houtlook is bijvoorbeeld een slimme keuze. Zo heb je de voordelen van een kunststofvloer, maar niet de nadelen van een echte houten vloer. 
 
Let er wel op dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming, aangezien dat in de meeste nieuwbouwhuizen standaard geplaatst wordt. PVC en vinyl zijn meestal goede keuzes.
pvc vloer met houtlook
Select Brio Oak van Moduleo drukt een tijdloze stempel op elk interieur
 

3. Muurdecoratie

Strakke witte wanden zorgen in nieuwbouwhuizen vaak voor een kille sfeer. Verdiep je daarom in verschillende soorten behang en verf om textuur en kleur aan te brengen. Ook een leuke muursticker of het ophangen van posters en schilderijen brengt veel gezelligheid!
nieuwbouwhuis gezellig maken

4. Gezellig licht

Het juiste licht is superbelangrijk voor de sfeer en gezelligheid in een ruimte. Een tip is om verschillende lichtbronnen gebruiken, zoals hanglampen, wandlampen, staande lampen en tafellampen. En wanneer je er ook nog slimme Philips Hue-lampen in draait, kan je de kleur en intensiteit met een druk in je app aanpassen voor extra gezelligheid.
gezellig licht in nieuwbouwhuis

5. Sfeerhaard

Een open haard staat gelijk aan gezelligheid. Dat weet iedereen! Maar een gaskachel is niet mogelijk in een gasloze nieuwbouwwoning. En waarschijnlijk wordt de woning ook zonder schoorsteen opgeleverd. Daarom kies je voor een elektrische sfeerhaard! De vlammen worden gesimuleerd door LED-verlichting en het gezellige geluid van knisperend vuur komt door een speakertje.
gezellige sfeerhaard

6. Zwevende planken

Last van sfeerloze lange kale wanden in je nieuwbouwhuis? Maak het gezellig met zwevende planken waar je foto’s, plantjes of leuke snuisterijen op plaatst.
zwevende planken

7. Raamdecoratie

Naast het soort vloer en de kleur op de muren, maakt ook de juiste raamdecoratie een groot verschil in de mate van gezelligheid in een ruimte. Mooie zware gordijnen of contrasterende houten jaloezieën kunnen bijvoorbeeld veel karakter aan een nieuwbouwwoning toevoegen.
raamdecoratie

8. Oude meubels

Nieuw en oud gaan altijd goed samen. Vintage meubels of oude houten stoelen geven een nieuwbouwhuis veel meer gezelligheid dan strakke moderne meubels. In je plaatselijke kringloopwinkel vind je vast en zeker sfeervolle pareltjes voor een klein prijsje!
gezelligheid met oude meubels

9. Vloerkleden

Ook vloerkleden zijn echte sfeermakers. Ze geven een warme gezellige look aan anders kille ruimtes. Zeker voor de woonkamer en slaapkamer zijn grof geweven karpetten een super gezellige toevoeging!
nieuwbouwwoning gezellig maken

Je nieuwbouwhuis gezellig maken

Een nieuwbouwhuis gezellig maken, begint bij sfeervolle vloeren en raamdecoratie. Kom daarom langs bij De Bossche Tapijtschuur! In onze gigantische showroom kun je alle verschillende soorten raamdecoratie, vloeren en vloerkleden bekijken. Onze adviseurs helpen je graag om de juiste sfeer aan jouw nieuwbouwwoning toe te voegen!
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 30 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code DHZ2024 als je de vloer zelf legt
Kom langs