Inspiratie: 4 gordijnen die passen bij een industriële look

Inspiratie: 4 gordijnen die passen bij een industriële look

19 mei 2022
De industriële inrichting wordt ook in Nederland steeds populairder. Stoere materialen in combinatie met donkere kleuren en vintage meubels. Maar welke gordijnen passen daar goed bij? We helpen je graag op weg.
 

Wat is een industriële look?

De industriële stijl zie je regelmatig in hippe koffietentjes en barbersalons. Maar ook in woonhuizen zien we deze stoere look steeds vaker terug. De industriële stijl kenmerkt zich door ruwe elementen die doen denken aan een oude fabriekshal. Denk aan bakstenen muren, metalen balken, zichtbaar leidingwerk en betonvloeren.
 
Een industriële inrichting is ruw, rauw en stoer. Veel donkere kleuren, steen, metaal, onafgewerkte muren, vintage meubels en tapijten, grote planten en hout zijn kenmerkend voor de stijl.
 
Lees ook: 5 vloeren die passen bij een industriële inrichting
 industrieel interieur

Kenmerken van een industrieel gordijn

In een ruwe donkere ruimte hang je natuurlijk geen vrolijk bloemetjesgordijn op. Maar wat dan wel? Dit zijn de drie gouden regels voor gordijnen met een industrieel gevoel.
 
  1. Neutraal kleurenschema. De gordijnen zijn geen blikvanger, maar moeten juist opgaan in het geheel. Kies daarom niet voor opvallende patronen of felle kleuren, maar juist voor rustige sombere kleuren die naadloos aansluiten bij de rest van de inrichting.
  2. Lichtdoorlatend. Wanneer je in een industriële inrichting ook nog eens hele zware gordijnen ophangt, wordt het een erg donkere bedoening. Het is juist mooi om licht door te laten. Kies daarom voor een lichtere stof zoals katoen, linnen of tule.
  3. Minimale stijl. Hang de gordijnen aan een evenvoudige metalen stang en kies voor een simpele waveplooi of een enkele plooi. Of laat de stof gewoon in rechte panelen naar beneden vallen. Je hoeft ook niet aan de slag met franjes, kwastjes of andere toevoegingen - stuk voor stuk overbodige luxe bij een industrieel gevoel.
     

Gordijnen met een industriële uitstraling

Benieuwd hoe zo’n industrieel gordijn er in de praktijk uit kan zien? We delen vier voorbeelden van gordijnen die passen bij een industriële inrichting.
 

1) Overgordijnen industrieel

Overgordijnen zijn zeer geschikt voor een industriële woonkamer. Vaak worden ze gevoerd voor extra verduistering, maar dat is bij een industriële stijl niet aan te raden. Kies liever voor een fijnere stof die wat licht doorlaat. Qua kleur kun je dezelfde als de muur kiezen, maar dan net een tintje donkerder. Daarbij komt effen het best tot zijn recht.
industriele overgordijnen

2) Industrieel vouwgordijn

Een eenvoudig transparant vouwgordijn werkt goed in een industriële keuken. Door een onopvallende tint te kiezen, die aansluit bij het kleurenschema van de ruimte, gaat de raamdecoratie mooi op in het geheel.
industriele gordijnen in de keuken

3) Industrieel rolgordijn

Naast het vouwgordijn kun je ook kiezen voor een rolgordijn. Vooral in de slaapkamer is dit een interessante keuze. Door een dikkere stof te kiezen, maak je het ‘s nachts lekker donker. Overdag zet je de gordijnen deels open, zodat daglicht in de kamer valt.
industrieel rolgordijn

4) Industriële in-between gordijnen

In-between gordijnen laten veel licht door, maar voorzien toch van privacy. Kies bijvoorbeeld voor de simpele ronde vormen van een waveplooi in combinatie met een kleur die aansluit bij het plafond en de rest van de ruimte.
industrieel in-between gordijn

Kom langs in de showroom!

Op zoek naar de perfecte gordijnen voor jouw industriële inrichting? Gordijnen moet je kunnen voelen en bewonderen. Daarom verkopen wij ze alleen offline. Kom langs in onze showroom in Den Bosch en laat je adviseren en inspireren.
Over ons
Bij De Bossche Tapijtschuur koop je alles voor jouw vloeren, ramen en trap. In de webshop vind je een ruim assortiment aan tapijt, vinyl, pvc, laminaat, vloerkleden en meer!

✔ Gratis bezorging binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ Gratis vloeren leggen binnen 20 km rondom Den Bosch
✔ 15% korting met de code zelf-leg-korting als je de vloer zelf legt
Kom langs